Myinfo gone weird. No toolbars at top, no data showing

Discuss MyInfo and get help here
Post Reply
ozstar
Posts: 52
Joined: Mon Mar 28, 2011 4:47 am
Location: Sydney Oz

Myinfo gone weird. No toolbars at top, no data showing

Post by ozstar » Wed Oct 16, 2019 9:49 pm

Hi,

With Win 10 x64 1903.

As far as i know the latest Myinfo.

Wjen trying to load it today it came up blank with no tool bars at the top and no data at all showing.

Can't access anything to change it.

What has happened and how can I fix please.

oz

Petko
MyInfo Support
Posts: 2371
Joined: Sun Jul 25, 2004 4:33 pm
Contact:

Post by Petko » Wed Oct 16, 2019 9:53 pm

Try to restart Windows, reinstall MyInfo, and if that does not help, you can try deleting the customization registry branch in order to reset the menu and toolbars like this:
  • Open Windows Registry Editor (Start > Run > "regedit"
  • Navigate to HKEY_CURRENT_USER\Software\Milenix\MyInfo\6\WorkspaceEx
  • Delete the whole WorkspaceEx branch

ozstar
Posts: 52
Joined: Mon Mar 28, 2011 4:47 am
Location: Sydney Oz

Post by ozstar » Wed Oct 16, 2019 10:02 pm

Thanks. Will try..

oz

ozstar
Posts: 52
Joined: Mon Mar 28, 2011 4:47 am
Location: Sydney Oz

Post by ozstar » Wed Oct 16, 2019 11:00 pm

Rebooted
Installed 6.38 over current.
Still no difference - blank
Deleted the whole WorkspaceEx branch
Rebooted
Started again - still the same
Uninstalled Myinfo from Apps
Rebooted
Installed 638 - Still the same.

WorkspaceEx branch back again.

Not sure what to do now.
Attachments
Myinfo - blank.PNG
Myinfo - blank.PNG (25.46 KiB) Viewed 222 times

ozstar
Posts: 52
Joined: Mon Mar 28, 2011 4:47 am
Location: Sydney Oz

Post by ozstar » Thu Oct 17, 2019 6:51 am

I deleted Myinfo from Apps on the PC, also moved folder in Programs, so no trace of it (Didn't check Registry)

Rebooted

Installed new 638 version but it still did not show Toolbars etc.
(So there must be something that is configuring the install like tghe old install)

Changed Right Click Toolbar options which gave me the image here, but still no Search , Editing, or Text along top.

Through Open Folder option, I opened the correct mio however two tabs opened.
You can see the green and red tabs on this image. I close one.

Without a Search option I cannot check on last entry however the Document data at the bottom looks correct.

I am at a loss and can't understand why this would happen in the first place. In all the years never had this.

Any idea what to try now ?
Myinfo Toolbars-no search, text at top.PNG
Myinfo Toolbars-no search, text at top.PNG (98.86 KiB) Viewed 208 times
Here is the Workspace in Registry.
Myinfo Toolbars-no search, text at top.PNG
Myinfo Toolbars-no search, text at top.PNG (98.86 KiB) Viewed 208 times
Is there a log somewhere that will show errors?

Thanks

oz
Attachments
Myinfo-Regedit Workspace.PNG
Myinfo-Regedit Workspace.PNG (93.29 KiB) Viewed 208 times

Petko
MyInfo Support
Posts: 2371
Joined: Sun Jul 25, 2004 4:33 pm
Contact:

Post by Petko » Thu Oct 17, 2019 9:17 am

So, now you can see everything except the search toolbar?

You can try the following about the search:
1. Go to Tools > Customize.
2. Click on the Search toolbar in the Toolbars tab (also be sure that the checkbox in front of it is checked).
3. Click the Reset button and then OK.

P.S.: I can't remember anyone else reporting an issue like yours, so I am just offering you things that might work, but are not guaranteed to do so..

ozstar
Posts: 52
Joined: Mon Mar 28, 2011 4:47 am
Location: Sydney Oz

Post by ozstar » Thu Oct 17, 2019 10:29 pm

Yes i know it's a weird one for sure.

Today, after the PC being off overnight, I was able to get changes uses that right click Customise.

Yesterday it only showed blank boxes but now they have populated okay, and show the Search and Format etc.

Seems like the only thing missing now is the text across the top.
Myinfo Toolbar-no text.PNG
Myinfo Toolbar-no text.PNG (113.59 KiB) Viewed 194 times

Petko
MyInfo Support
Posts: 2371
Joined: Sun Jul 25, 2004 4:33 pm
Contact:

Post by Petko » Fri Oct 18, 2019 8:04 am

You can reset the menu the same way as the Search toolbar. Just select Main Menu in the Customize dialog and click Reset.

ozstar
Posts: 52
Joined: Mon Mar 28, 2011 4:47 am
Location: Sydney Oz

Post by ozstar » Mon Oct 21, 2019 12:44 am

It was fine for a few days except for the text along the top (File Edit etc) but when I closed and opened again, then had to reset everything again.

Any idea what could be causing this? It is obviously not getting info,from a file somewhere.

The text across the top is also a mystery. Where does that text come from.

Is there a error log I can access?

Sorry Petko but there has to be an answer somewhere.

It works fine on my other PC. Both are Dell and both have Win 10 1903 now.

I have cleared the Workspace registry and deleted all traces of it, then reinstalled it, but it is still the same.

It's driving my secretary nuts.

I know you don't need a headache but..

Petko
MyInfo Support
Posts: 2371
Joined: Sun Jul 25, 2004 4:33 pm
Contact:

Post by Petko » Mon Oct 21, 2019 8:58 am

Menu and toolbar configurations are stored in the Windows Registry. So, I think that something on this computer is messing up with the registry and is causing this issue. Most of the cases when something strange happens, it is an overly aggressive antivirus application to blame. So, does this computer have one? It is possible to "whitelist" MyInfo in it?

LancerMiG
Posts: 3
Joined: Sun Oct 20, 2019 9:14 am

Post by LancerMiG » Wed Oct 23, 2019 3:08 pm

Thanks for the info about aggressive antivirus activity, it might be a way to solve the issues I have to share date via MyInfo... We're using them at work for a large scale project about this Koh Samui real estate, and some of the members of the team have had trouble making it work, which causes unpleasant delays in our work.

Post Reply